RACEWAGEN HUREN

AUDI RS3 LMS TCR

Audi staat synoniem voor autosport en omgekeerd. Deze Audi RS3 LMS is een volbloed toerwagenracer, die we zien in het WK voor Toerwagens, maar evengoed in de 24-uurswedstrijden van Zolder over Spa tot de Nürburgring. De Audi RS3 LMS is een state-of-art bolide met alle moderne technologie denkbaar in een echte racewagen.

De Audi RS 3 LMS, met maximaal 400 pk en 480 NM, staat voor echt toerwagenracen. De auto beschikt over een 2-liter turbomotor, met een DSG-versnellingsbak en uiteraard voorwielaandrijving.

BMW M240i

Wie de brug wil maken tussen de basisracewagens en een meer gevorderd niveau, zit perfect bij dit product van BMW M. De BMW M240i is een toerwagen in de echte zin van het woord, waar prestatie gekoppeld wordt aan comfortabel racen. De auto is ontwikkeld in het bekende huis van München en vindt zijn plek het best in lange races.

Uiteraard vinden we onder de motorkap de bekende 3-liter turbomotor van BMW, met 6 cilinders en een vermogen van goed 335 pk. Via een automatische versnellingsbak gaat het vermogen naar de achterwielen, voor puur raceplezier. De BMW M240i is een toonbeeld van betrouwbaarheid en rijplezier.

BMW 325i Clubsport

De instapwagen bij uitstek om het langere racewerk onder de knie te krijgen. De BMW 325i Clubsport is een perfecte auto om te leren racen of je eerste stappen tijdens trackdays te zetten. De auto geeft vertrouwen, laat zich perfect sturen en nergens anders vind je een betere plaats om het vak van de uithoudingsraces te leren.

Deze volbloed uithoudingsracer heeft in racetrim een goede 230 pk, uit een betrouwbare 2,5-liter atmosferische krachtbron. Alles in deze auto ademt racen, maar zo opgebouwd dat de beginnende piloot zich perfect thuis voelt. Het vermogen gaat via een manuele zesversnellingsbak naar de achterwielen, zoals de traditie in München het wil. Zelfs Maxime Martin en Markus Palttala, twee voormalige winnaars van de 24 uur van Spa, racen graag met deze auto!

MERCEDES AMG GT4

Het drieletterwoord AMG kent iedereen die ook maar iets met wagens of racewagens te maken heeft. Deze schitterende GT is een echt racebeest en toch kan een gentleman driver met ervaring hier heel veel plezier aan beleven. De Mercedes-AMG GT zien we zowel in sprintraces van een uur als de legendarische 24-uurs wedstrijden.

De Mercedes AMG-GT beschikt over een 4-liter V8 Biturbo, goed voor een vermogen van 400 tot 550 pk, naar gelang de configuratie. Uiteraard gaat het vermogen, door middel van de sequentiële versnellingsbak naar de achteras. Deze achterwielaangedreven GT beschikt over een koppel van maar liefst 600 Nm. De veiligheid is van het hoogste niveau en de rijder beschikt over instrumenten en comfort noodzakelijk tijdens de langere wedstrijden.

PORSCHE 991 CUP

Legendarisch, dat is het enige woord dat bij de Porsche 911 GT3 Cup past. De versie Porsche 991 is dé machine van diverse Porsche sprintcups over heel de wereld, maar stapelt ook de zeges op in diverse uithoudingswedstrijden in alle uithoeken van de wereld. Deze bijzondere machine wil iedere rijder op zijn palmares hebben staan.

De Porsche 911 GT3 Cup beschikt over een 3,8-liter 6-cilinder boxermotor. De legendarische racewagen genereert 460 pk (338 kW) bij 7.500 toeren per minuut, tien pk meer dan zijn voorganger. De kracht wordt geleverd aan de achteras via een racekoppeling en een door Porsche Motorsport ontworpen zesversnellingsbak met een mechanisch sperdifferentieel. Schakelen gebeurt met de paddleshifts aan het stuur.

NOG VRAGEN? BEL ONS +32 476 403 403

error: Content © QSR Racing School / Photos © Tino Jacobs Photography